Правителството на Непал забрани популярното приложение TikТок, заявявайки, че то нарушава

...
Правителството на Непал забрани популярното приложение TikТок, заявявайки, че то нарушава
Коментари Харесай

Властите в Непал забраниха TikTok

Правителството на Непал забрани известното приложение TikТок, заявявайки, че то нарушава обществената естетика в страната. Това съобщи Асошиейтед прес.

Министърът на външните работи Нараян Пракаш Сауд уточни, че забраната влиза в действие неотложно. Правителството реши да забрани TikTok, защото беше належащо да се контролира потреблението на платформата за обществени медии, която нарушаваше обществената естетика, положителната воля и потока от неприлични материали, разясни той.

По думите му, с цел да направи обществените медийни платформи виновни, държавното управление е поискало от фирмите да се записват и отворят офис за връзка в Непал, да заплащат налози и да съблюдават законите и наредбите на страната.

TikTok, благосъстоятелност на китайската ByteDance, беше обект на надзор в редица страни заради опасения, че Пекин може да употребява приложението за събиране на потребителски данни или за пробутване на своите ползи. Държави, в това число Съединените щати, Англия и Нова Зеландия, не разрешиха приложението на държавни телефони и компютри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР